Send oss en forespørsel

Datavaktmesteren Optimizer – nå integrert i undersentralene

Optimizer i Datavaktmesteren kan nå integreres i undersentralene og analyserer alle spjeld tilkoblet sentraler i bygget. Optimizeren sørger for at ventilasjonsaggregatet alltid kjører med så lavt trykk som mulig for at VAV oppnår den luftmengden som ønskes i alle soner. Denne funksjonen gir utrolige besparelser i driftskostnadene – mer informasjon får du ved å ta kontakt på ke@ke.no

Optimizeren er uavhengig av antall spjeld og rekkefølge som kobles til, dette fører til at systemet er utrolig fleksibelt. På denne måten har det ingen betydning for hvilken sentral VAV enhetene er tilkoblet. Datavaktmesteren sender informasjon mellom sentralene i bygget og finner deretter ut hvilket pådrag hvert aggregat skal kjøre på.

VAV-spjeld: det forutsettes at VAV spjeld har MP-Bus kommunikasjon eller Modbus direkte i VAV spjeldet. Da henter vi ut informasjon som:

  • Pådrag
  • Luftmengde settpunkt
  • Aktuell luftmengde
  • Spjeld posisjon
  • Maks og min innstillinger i spjeldet
  • Feilmeldinger

Fordelen med å ha VAV tilknyttet et Bus-system er at di har full oversikt på at spjeldene fungerer som forventet. Vanlige feil på eldre VAV spjeld er luftslanger som kan ha falt av, motoren har blitt defekt eller at de er mekanisk låst. Dette har du full kontroll på ved å koble spjeldene til Datavaktmesteren. I motsetning til konvensjonell 0-10V styring da du kun vet hva systemet ønsker spjeldet skal regulere mot, men ingen tilbakemelding om status på spjeldene.